Hbo opleidingen

Uitdagende duale opleidingstrajecten

Speciaal voor hbo’ers Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Scheepsbouwkunde Maritieme Techniek en Integrale Veiligheidskunde heeft Metalent een aantal kennisintensieve trajecten in de maritieme en metaalsector ontwikkeld. In samenwerking met ruim 150 bedrijven biedt Metalent duale opleidingen, interessante stages, afstudeertrajecten en traineeships waarin studenten alle ruimte krijgen om hun persoonlijke kwaliteiten te ontdekken, te ontwikkelen en te benutten.

Waardevolle praktijkervaring

Via onze opleidingstrajecten maken de hbo-studenten in een vroegtijdig stadium kennis met de beroepspraktijk waar ze de kans krijgen hun theoretische kennis direct toe te passen en hun praktische vaardigheden dagelijks op hoog niveau te oefenen. Ze werken mee aan uitdagende projecten en helpen bij het ontwikkelen van interessante producten.

Opleidingsvormen hbo

Binnen de duale hbo-opleidingvarianten van Metalent werken studenten gedurende twee of vier jaar in totaal drie dagen per week in een metaal- of maritiem bedrijf aan uitdagende projecten. Metalent neemt de studenten tijdens een duaal opleidingstraject in dienst in de vorm van een leerarbeidsovereenkomst, waardoor zij verzekerd zijn van continuïteit. Wij garanderen een salaris, een opleidingsplek en aan het einde van de studie een passende baan.

Opleidingslocaties hbo

Metalent biedt duale opleidingen in samenwerking met Avans Hogeschool Breda, Hogeschool Rotterdam en De Haagse Hogeschool.