Werkwijze

Ontzorgen & ondersteunen

Metalent heeft als doel uw bedrijf gedurende het hele opleidingstraject maximaal te ontzorgen en de leerling/student optimaal te ondersteunen en begeleiden. Van sectorpromotie, werving, selectie en matching tot plaatsing, opleiding, intensieve begeleiding van kandidaten en een volledig verzorgde HRM- en administratieve afwikkeling: Metalent neemt uw bedrijf vrijwel alle zorg uit handen.

Wij vinden de kandidaat die u zoekt

Door onze uitgebreide intakeprocedure garanderen wij uw bedrijf de meest geschikte kandidaten. Metalent selecteert leerlingen en studenten op basis van onder andere assessments en brengt individuele kwaliteiten, interesses en ambities nauwkeurig in kaart. Dit stelt ons in staat om op basis van uw wensen binnen onze opleidingspool op zoek te gaan naar de mbo-leerling of hbo-student die het best past binnen uw bedrijf. Door middel van een bedrijfsbezoek laten we u vervolgens vrijblijvend kennismaken met potentiële kandidaten.

Een vak leer je op de werkvloer

Is er een match met een kandidaat, dan maakt uw bedrijf vervolgens gedurende een langere tijd (proeftijd) kennis met een eventuele toekomstige medewerker op het gebied van vakmanschap, motivatie, persoonlijkheid en arbeidsethos. Een vakman of -vrouw waarvan u de ontwikkeling nauwgezet kunt volgen en waarvan u zeker weet dat hij/zij een aanvulling voor uw bedrijf betekent.

Persoonlijke Metalent-consulent

Metalent ondersteunt uw bedrijf bij het zo goed mogelijk begeleiden van de leerling of student. Onze consulenten sturen en coördineren het opleidingsproces. Zij hebben maandelijks contact met uw bedrijf, de leerling/student en de opleidingsinstituten en vormen zo de verbindende schakel tussen alle betrokken partijen.

Ook de kandidaten worden door onze consulenten intensief en op individueel niveau begeleid en gecoacht. Hiermee verkleinen we het risico op uitval of vroegtijdig stoppen en garanderen uw bedrijf een zo hoog mogelijk rendement uit het opleidingstraject. Het resultaat: een goed opgeleide, gemotiveerde en flexibele werknemer die een ware aanwinst vormt voor uw bedrijf.

Cursus Werkplekbegeleider

Om uw bedrijf te ondersteunen bij de begeleiding van leerlingen en studenten bieden wij onder andere een gratis cursus voor werkplekbegeleiders. Hierbij leren zij onder meer hoe ze een jongere het best kunnen begeleiden, waarom iets bij de ene leerling/student wel werkt en bij de andere niet en hoe je hen het best kunt beoordelen.

Geen verplichtingen

Gedurende de opleiding neemt Metalent de kandidaten in de vorm van een leerarbeidsovereenkomst in dienst. Zo heeft uw bedrijf de mogelijkheid het opleidingstraject tussentijds eenvoudig te beëindigen, en is de kandidaat toch verzekerd van continuïteit en zekerheid in de opleidingspool. Aan het einde van de beroepsopleiding heeft u de keuze om de kandidaat al dan niet een arbeidscontract aan te bieden en kosteloos de overstap te laten maken naar uw bedrijf.