Onze leden

‘Zelfstandige vaklui met kennis, opleiding en ervaring’

DMzzp is een coöperatie van zelfstandige vakmensen in de metaal en de industrie. Alle leden hebben hun specialisme: de coöperatie telt diverse ervaren lassers en ingenieurs, maar er zijn ook voormannen en projectleiders aangesloten. Allemaal met flink wat kennis, opleiding en ervaring in de branche. Er zijn regelmatig kennisbijeenkomsten zodat de leden goed op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in hun vakgebied.

Het spreekt voor zich dat onze leden een arbeidsmoraal hebben om door een ringetje te halen. Wie voor zichzelf werkt, wil tenslotte een goed visitekaartje achterlaten.

Mijn naam is Léon van der Pluijm en ik ben 44 jaar. In november 2012 ben ik als ZZP’er begonnen onder de naam VAN DER PLUIJM METAALWERKEN. Ik kan voor alle voorkomende werkzaamheden in de scheepvaart zoals inbouwen, lassen, scheepsschroeven vervangen, roeren repareren etc. gebeld worden. Ik werk al vanaf mijn 16e waarvan 23 jaar bij een bedrijf dat veel doet in de scheepvaart. Na lang wikken en wegen heb ik eindelijk besloten de knoop door te hakken en als ZZP’er aan de gang te gaan. Via via kwam ik terecht bij de heer J. Roos van Damen Shipyards B.V. De heer Roos introduceerde mij bij DMzzp. Via DMzzp werk ik nu als inbouwmonteur bij Damen Shipyards in Gorinchem en ik heb het daar erg naar mijn zin.

Een voordeel van werken via DMzzp is dat ik langere tijd voor één bedrijf kan werken zonder daar problemen met de belasting door te krijgen. En als er geen werk voorhanden is, kan ik DMzzp bellen en zij zoeken dan werk voor mij bij bestaande klanten in hun bestand. Dit zijn meestal grotere bedrijven waar vaak vakmensen nodig zijn voor kortere of langere tijd. Als DMzzp ook collectieve verzekeringen gaat doen betreffende mijn bedrijfstak, dan ben ik daar zeker in geïnteresseerd. Het is over het algemeen namelijk heel moeilijk om de juiste verzekering af te sluiten, die ook nog eens betaalbaar is. Wat betreft DMzzp ben ik tevreden zoals alles is geregeld. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt die ook nagekomen worden. In het begin heb je een kennismakingsgesprek waarin alle dingen duidelijk uitgelegd worden. En heb je later nog vragen of zit je ergens mee dan kun je altijd bellen en wordt je vriendelijk te woord gestaan. DMzzp probeert samen met jou te zoeken naar een oplossing mocht er eens iets zijn.

Netwerken?

Er zijn regelmatig netwerkbijeenkomsten waar u kunt kennismaken met onze coöperatie en de leden. Houd onze nieuwsberichten in de gaten.