Over DMperspectief

Over DMperspectief

DMperspectief is een initiatief van het samenwerkingsverband Deltametaal (DM) met, daaraan verbonden bedrijfsnetwerken, (semi-)overheidsorganisaties, opleidingsinstellingen en natuurlijk goed geschoolde vakmensen. DMperspectief streeft naar een betere arbeidsmobiliteit binnen ‘kansrijke beroepen’ in de technische, metalektro en industriële sector in Zuid-Holland.

Via betere mogelijkheden voor arbeidsmobiliteit wil DMperspectief de carrièrekansen van vakmensen vergroten en tegelijkertijd bedrijven helpen met het vinden van voldoende en duurzaam inzetbaar personeel. Dat biedt perspectief voor beide partijen.

DMperspectief denkt dat baanmobiliteit een van de antwoorden is op de groeiende vraag van werkgevers naar goed geschoold en gemotiveerd personeel. In de genoemde sectoren zijn nu en in de komende jaren volop mensen nodig. Hierbij gaat het om bijvoorbeeld installatie- en onderhoudsmonteurs, ICT- programmeurs, systeembeheerders en CNC-draaiers en –frezers. Maar er is ook vraag naar werkvoorbereiders elektrotechniek en werktuigbouw, beveiligingsinstallatiemonteurs, procestechnologen en PLC-programmeurs. Alle op mbo- of hbo-niveau.